Slovensko 2010

14.9.2010

Slovensko 2010Album doplněno o fotky a videa slečny Ivy...

Vypravte se s námi do říše snů (na Slovensko) – navštivte Chočské vrchy, Liptovská mara, Nízké Tatry a nechte se unášet dravým proudem Hronu… tak jako partička lumturáckých vedoucích a roverů v srpnu tohoto roku.

 

Původní idea byla navštívit Černou Horu ale postupem času tento návrh překrystalizoval v návštěvu slovenských velehor spojenou s několika dny plavby po slovenském veletoku, což se v závěru ukázalo jako kombinace ideální a jedinečná.
            Po dlouhé cestě vlakem a busem jsme vyrazili z Dolného Kubína na vrchol Velký Choč, pod kterým jsme přenocovali za společnosti partičky Slováků, kteří vydrželi půl noci u ohně vyprávět vtipy a vydrželi by to i déle nebýt bouřky, která vyprávění utnula a některé z nás dokonce přinutila přemístit stan, ohrožovaný ohromným nebezpečným stromem, který každou chvíli hrozil vývratem a fatálním koncem naší expedice.
           Dalšího dne jsme zdolali Choč, nejvyšší to bod naší cesty, došli k nádrži Liptovská mara, našli autobus, druhého dne jím dojeli do Liptovského Mikuláše, navštívili kostel, navštívili pizzerii, kde jsme přečkali poměrně dlouhou a vydatnou bouřku. Počasí se pak naštěstí umoudřilo a nechalo nás vystoupat až na hřeben Nízkých Tater k chatě generála Štefánka. Ale jen co jsme tam došli, začaly padat kroupy jako prase, takže jsme tam už museli zůstat a ve 14 lidech se vměstnat do jedné komůrky. Což jsme přežili, takže jsme nazítří mohli vyrazit do hloubi borového houští, které nás zcela pohltilo. Leč na konci nás opět vyvrhlo vstříc epesním houbám, které jsme pozřeli k večeři, ostatně jako obvykle.
            A tak jsme se dne následujícího se samozřejmostí a nenuceností sobě vlastní plavili na divokém a zatraceně rychle tekoucím Hronu, který nás co chvíli oblažoval svým vřelým objetím. Leč přežili jsme všechny smrtelné nástrahy, vracáky z nichž se lidi vytahují jen helikoptérou i příkré břehy, u nichž se nedá přistát. Nikdo a nic nám neuplavalo, i když je to skutečně s podivem, protože každou chvíli někdo nebo něco někde plavalo… Však vydržali sme.
            Tak, dost bylo řečí, na řadě jsou vjemy obrazové, najdete je tady:

Matějovo fotoalbum

Emilovo fotoalbum

Ivino fotoalbum

 

 

 

 

Autor: Jan Synek   |   Sekce: Album


Související články


Diskuse

Zobrazit vše Zobrazit vybrané Vložit příspěvek


Příští tábor začíná za 92 dní, 20 hodin, 30 minut, 45 sekund!



©2024 LUMTURO |   Mapa webu